"ABONMA MALI ODER" 2001/2002
MALI ODER NARODNEGA DOMA MARIBOR


SREDA, 17. SEPTEMBER ob 20.00
Marjan Tomšič: BUŽEC ON, BUŠCA JAZ
Režija: Boris Cavazza, kostumografija: Bjanka Ursulov

Igra: SAŠA PAVČEK
Marjan Tomšič, pisatelj Slovenske Istre, ostaja zvest magičnemu realizmu, ironičnemu sprejemanju vsakdanjih resnic in le navidez preprostim življenjskim zgodbam, ki imajo vedno globlji pomen. Saša Pavček je dokazala, da ni samo igralka tragičnih vlog, ampak tudi lahkotnejših besedil. S tem je zaokrožila svoj opus in se na novo potrdila. Z izjemno lahkoto je obvladala prostor, dovršeno izdelala lik in osvojila narečje, po potrebi pa prešla v ljubljansko ali gorenjsko govorico. Od prvega trenutka vzpostavi stik z (zaradi narečja) zahtevnim občinstvom in ga obvladuje. Kot da bi od besede do besede skozi pripoved vodila v enem dihu. Kljub dejstvu, da mora v monologu povedati 6328 besed! Režiser je z natančno režijo izklesal sredozemsko obarvano in žlahtno predstavo, ki premakne prag preprosto komičnega v obravnavo zapletenih življenjskih vprašanj, na katera je mogoče iskati odgovore.


SREDA, 21. NOVEMBER ob 20.00
Dušan Jovanović: KARAJAN C
Režija: Dušan Jovanović
Igra: BRANKO ŠTURBEJ

"Brane Šturbej v monodramski uprizoritvi Karajan C upodablja tragikomičen lik administrativno upokojenega policijskega agenta z bravuroznim obvladovanjem intimnih človeških občutij. pri hoji po tanki meji med na površju komičnim, v globini pa osamljenim dramskim likom, pritegne gledalca z iskrenostjo in silovitostjo hkrati. Njegov igralski izraz je nevsiljiv, pretanjen in izrazito sodoben. Navdušujoča odrska prezenca in popolno obvladovanje slehernega gledališkega trenutka nedvomno prepričata, da je Šturbejev Karajan C vrhunski gledališki dosežek." (iz obrazložitve za nagrajenca Festivala monodrame Ptuj '99)


SREDA, 19. DECEMBER ob 20.00
Eberhard Streul, Otto Schenk: REKVIZITER
Režija: Iztok Valič, koreografija: Ivo Kosi, prevod: Vanda Vremšak - Richterlič

Igra: BOGOMIR VERAS
Zvezdniška ura Jožka Vrleža: predstava je prepozno odpovedana. Obiskovalci so prišli in sedijo v dvorani. Edini, ki je v gledališču, je rekviziter... Za vsako ceno skuša prebroditi zadrego. In tako na duhovit način izvemo, kaj se dogaja za odrom, ko nastaja predstava.


TOREK, 22. JANUAR ob 20.00
 MUCA ALI BREZ LJUBEZNI MI ŽIVETI NI
Režiser: Branko Đurić Đuro, kostumografka in scenografka: Ivona Stanič
Igra: TINA GORENJAK

  Žena, mama, karieristka, intelektualka, intravenozna seksualka, prijateljica, ljubica, soseda...
Super ženska? Ne. Samo tipična ženska 21.stoletja. V borbi s časom, v borbi s sabo, v borbi s predsodki in s svojimi kompleksi. V tem svetu, ki je in bo ostal moški svet. Se vam zdi, kot da listate kakšen ženski tabloid? Mogoče pa je to tudi vaša zgodba?! Ali pa spadate k tisti drugi, moški polovici!Grem stavit, da vas zanima, o čem ženske razmišljamo v svojih intimnih trenutkih!
     Muca ali brez ljubezni mi živeti ni je izpoved mlade ženske. Verjetno pa boste, vsaj v delčku njene zgodbe, našli košček svojega življenja.
Pokrovitelj predstave:


PONEDELJEK, 11. FEBRUAR ob 20.00

Alessandro Baricco: DEVETSTO (monokomedija)

Režiser in scenograf: Marko Sosič, kostumografinja: Marija Vidau, glasba: Peter Ugrin

Igra: JANKO PETROVEC


Mojstrska uprizoritev monologa o genialnem džezovskem pianistu Dannyju Boodmanu T.D. Lemonu Devetstu, ki je bil rojen na prekooceanki kjer so ga pustili neki neznani v dvajsetih letih tako pogosti ameriški emigranti. Na ladji ga za svojega vzame nek zanesenjak mornar in mu nadene nenavadno ime. Fant postane del ladje in ladja del njega. Simbioza morja in glasbe. Skozi dramatični in napeto, duhovito in hudomušno ter proti koncu lirično odrešenjsko zgodbo. Predstava se odvija v izrednem tempu, vanjo pa so vključene mnoge pomembne teme 20. stoletja, vselej mojstrsko povezane in bivanjsko oplemenitene v intimni pripovedi o prijateljstvu, glasbi, morju in brezpogojni zavezanosti umetnosti.. Janko Petrovec kot protagonist te monodrame je v podajanju široke palete čustvovanj pravzaprav izjemen. S svojo prepričljivostjo in energijo vas bo zagotovo navdušil!


ČETRTEK, 14. 3. ob 20.00

Zvone Hribar: KAM JE IZGINIL PETEK?
Postavil: Vojko Zidar

Igra: ZVONE HRIBAR

Dramatizacija odlomkov iz romana Venedikta Jerofejeva "Moskva - Petuški", v osemdesetih letih kultnega romana z navdušujočo vsebino "zgodbe slehernika, svobodnjaka, kakršnega še dandanašnje lahko srečamo, se je Z. Hribar odločil iz preprostega razloga in želje, da kot igralec poizkuša oživiti lik glavnega junaka romana "Venedika - Venčka", postopača, vandrovca, zaljubljenca, poeta lavreata, skratka človeka z neizmerno notranjo širino, katera vre na dan v čudovitih humornih izpovednih izmišljijah.

Zvone Hribar je stalni dramski igralec SNG Drama, Ljubljana.

Napovedane predstave: Radko Polič - Rac: DOBRO JUTRO igralec ne igra več!


SREDA, 17. APRIL ob 20.00

Alenka Vidrih, Natalija Gorščak: MIMI JE POZITIVKA
Režija: Marjan Bevk, glasba: Alenka Vidrih, Miha Stabej,
glasbena spremljava Igor Razpotnik
Igra in poje: ALENKA VIDRIH

Komedija, Mimi je pozitivka govori sodobni ženski, ki je ločitev premagala na povsem svoj način. Malo ob pomoči prijateljic in svoje "none" je, kar pred očmi publike "zlezla iz hudega". Mimi nas spomni tudi na nekaj zelo aktualnih stvari današnjega prostora in časa. Spregovori o deloholizmu in še nekaterih drugih odvisnostih, ki nas pestijo. O "frki" ter o nekaterih stvareh, ki jih lahko razumejo le ženske.  Iz Mimi, ki se je oklepala svojega moža in iskala svoj prostor ob njem, je postala Mimi, ki ve, kaj hoče in kje je njen prostor. Ker pa je Mimi tudi pevka, predstavo spremlja bogat glasbeni program.


Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa!
Datume predstav bomo objavljali sproti!


CENA:
"MALI ODER", sedem predstav;
10.000,00 SIT
 upokojenci, študentje in dijaki:   9.000,00 SIT
Cena vstopnice za posamezno predstavo bo 1.800,00 SIT.


Popust pri plačilu abonmajev upokojencem, študentom in dijakom lahko upoštevamo le ob predložitvi zadnjega potrdila o pokojnini, indeksa ali dijaške izkaznice.
Za vpis obeh abonmajev, Komedijo in Mali oder, nudimo 10% popusta.
Sprejemamo plačilne kartice Activa, Eurocard, Maestro, Diners in Visa;
možno bo plačilo na dva (2) obroka.
POPUSTI SE NE SEŠTEVAJO!


Vljudno vabljeni in veselimo se srečanja z vami!


Narodni dom