za otroke od 4. do 8. leta starosti, v Veliki dvorani Narodnega doma Maribor


1. predstava abonmaja »Kekec«

NOVEMBER


nedelja, 12. 11., ob 17.00 - red KEKEC in izven


NAJBOLJŠI PAR

Studio Anima in Društvo Muzikalček

Zamisel: Sten Vilar

Scenarij in besedilo songov: Damjana Kenda – Hussu

Glasba: Karel Novak - Čarli

Scena: Simon Soklič

Koreografija: Neža Čokl

Kostumi: Irena Pivka

Igrata: Damjana Golavšek, Sten Vilar

 

 

Mačka Keti in pes Čarli v zanimivi zgodbi, polni glasbe in drobnih nagajivosti, doživita pravo prijateljstvo in postaneta najboljši par.

Muca Keti se nejevoljna zbudi iz spanja. Sanjala je, da je mačja kraljična, ki so ji stregli z vsem udobjem in najboljšimi jedmi. Jezna je, ker jo je zbudil nekakšen hrup, preden je mogla karkoli poizkusiti. Ugotovi, da jo je zbudil pes Čarli s svojim kašljanjem, smrkanjem in stokanjem. Revež se je prehladil. Najprej ga hoče napasti s kremplji in zobmi, a mačka ne bi bila mačka, če se ne bi spomnila zvitega načrta.

Najprej psa pouči o bontonu; če hoče biti pravi gospod, mora dami, kot je ona, v vsem ugoditi. Potem ga prebrisano prepriča, da se bo prehlada znebil, če bo pobil bacile. To pa se naredi tako, da se tepeš po smrčku. Čarli jo uboga, a se ne počuti nič bolje, pravzaprav še slabše. Keti predlaga injekcijo in ga z njo nič kaj nežno piči. Ker tudi to ne pomaga, mu nazadnje svetuje dieto. Podtakne mu svoje ribje kosti od kosila, sama pa poje njegove klobase.

Ko veselo pleše naokoli, ker ga je tako dobro ukanila, si rep pripre v mišjo past. Čarli jo brez oklevanja reši, njej pa je zdaj hudo, da je bila tako grda z njim. Pravo prijateljstvo je vredno več kot prazne sanje in zdaj mu želi pomagati, da bo čim prej ozdravel.

Najboljši par uvrščamo v več zvrstno dejavnost, saj združuje glasbo, ples in govorjeno besedo (dialogi so napisani v verzih). Najboljši par je povsem avtorsko delo.


December

2. predstava abonmaja »Kekec«


nedelja, 17. 12., ob 17.00 - red KEKEC in izven


Bogomir Veras: HEJ, ZBUDI SE PRAVLJICA

GOML - Gledališče za otroke in mlade Ljubljana

Režija in scenografija: Bogomir Veras

Kostumi: Nataša Trtnik-Dujmič

Glasba: Ksenija Jus, Grega Cvetko

Igrata: Alenka Tetičkovič, Jernej Kuntner

 

 

 

Otroci so v gledališču, igralci pa imajo dela prosti dan. Na srečo otrokom ne bo treba oditi domov. Snažilka Rozi in hišnik Jaka, ki delata v gledališču, tako rada igrata igrice in pravljice, da skupaj s kostumi in rekviziti, ki so jih igralci pozabili za odrom, prebudita in zaigrata, kar dve pravljici: »Strašno kriminalko o lisici in treh kurah in pravljici: »O norih princeskah, ki sanjajo o princih.«

Barvita, napeta in smešna gledališka predstava za otroke, od 3 do 333 leta.

Igrata Alenka Tetičkovič in Jernej Kuntner ter lisička zvitorepka,tri požrtne kure, tri princeske z napako, sonce, oblak in dež iz kanglice.

 

Rozi: Kaj pa fantazirate mojster?!

Jaka: Nič ne fantaziram! Trudim se, da bi zdajle predstava lahko bila in da tem revčkom v dvorani ne bi bilo treba nazaj v šolo.

Rozi: Vse zastonj mojster! Igralcev ni, doma spijo in zato tudi igrica spi.

Jaka: Kaj pa, če bi jo midva prebudila?!


JANUAR

3. predstava abonmaja »Kekec«


nedelja, 28. 1., ob 17.00 - red KEKEC in izven

PREDSTAVA JE ZARADI BOLEZNI ODPADLA – nadomestna predstava bo 25. 3.

JANKO IN METKA


FEBRUAR

OTROŠKO PUSTNO RAJANJE


nedelja, 18. 2., ob 11.00 in 14.00 - red KEKEC in izven


Nastopajo: Romana Krajnčan in Plesni klub Miki

 

Rajali bomo z našo priljubljeno prijateljico Romano Krajnčan, prepevali njene pesmice, plesali, se igrali in uganjali pustne norčije… Da pa bo stvar bolj zanimiva, se ji bodo pridružili še plesalci plesnega kluba Miki.

Kdor hoče peti otrokom, mora imeti glas, ki gre čez do-re-mi in nazaj do mi-re-do. A sam glas še ni dovolj. Mora imeti tudi veliko in lepo srce, v katerega gredo vsi otroci od Anžeta do Žiga pa od Žive do Anke. Tak glas in srce, bi rekel, ima Romana Krajnčan. Zato poje otrokom prave njihove pesmi.

(Tone Pavček)

Imetniki abonmaja Kekec lahko z abonentsko kartico dvignejo brezplačne vstopnice za OTROŠKO PUSTNO RAJANJE!

ZARADI OMEJENEGA ŠTEVILA VSTOPNIC VAS VLJUDNO PROSIMO, DA SI JIH ZAGOTOVITE V PREDPRODAJI! HVALA!


MAREC

4. predstava abonmaja »Kekec«


nedelja, 4. 3., ob 17.00 - red KEKEC in izven


Maja Končar: ČUDEŽNA SKRINJICA

Avtorski projekt Maje Končar in Nine Ivanič; koprodukcija Mini teater, Ljubljana

Besedilo: Maja Končar

Režija: Nina Skrbinšek

Izdelava lutk: Jože Lasič

Glasba: Milan Odobašič

Koreografija: Tinkara Končar

Igrata: Maja Končar, Nina Ivanič

 

 

Igrano-lutkovna predstava za otroke.

Le kako premagati strah pred zobozdravnikom? Enostavno! Saj sta tu zopet simpatični zobni miški, ki s pomočjo čudežne skrinjice rešita vsak problem. Čudovita pravljica, polna glasbe in plesa, ki na poučen, a simpatičen način približa otrokom zobozdravnika in ga predstavi kot najboljšega prijatelja, ki vedno prijazno pomaga.


3. predstava abonmaja »Kekec«


nedelja, 25. 3., ob 17.00 - red KEKEC in izven


JANKO IN METKA

Icom, d.o.o.

Režija: Katja Konvalinka

Glasba: Engelbert Humperdinck

Scenografija: Ksenija Konvalinka

Igrajo: Katja Konvalinka - sopran; Saška Kolarič - mezzosopran; Edita Garčević - Koželj - mezzosopran, Matija Vastl - pripovedovalec, Darja Mlakar – pianistka

 

 

Otroška opera

Zabavna in poučna operna predstava, pri kateri otroci sodelujejo s pripovedovalcem in spoznajo Grimmovo pravljico v glasbeni izvedbi.

Prelepo in nesmrtno, skoraj tri ure dolgo Humperdinckovo pravljično opero Janko in Metka, smo priredili in jo zgostili v 60 minutno zabavno in poučno operno predstavo, ki je primerna za otroke do enajstega leta starosti in seveda za vse druge, ki jih zanima operna umetnost. Ohranjena je rdeča nit zgodbe, okrajšani so le zborovski in baletni deli ter glasbeni vložki staršev Janka in Metke. Otroci s svojimi predlogi, vprašanji in odgovori lahko vseskozi interaktivno sodelujejo s pripovedovalcem v predstavi ter s pomočjo klavirja, petja, prelepih kostumov in scene spoznajo zgodbo o Janku in Metki tudi v glasbeni izvedbi.

O avtorju

Pravijo, da ni otroka, ki ne bi prebral slavne pravljice o Janku in Metki, ki sta jo napisala brata Grimm. Žal pa to ne velja za zelo lepo glasbeno priredbo iste pravljice, ki jo je napisal skladatelj, operni dirigent, lektor in glasbeni kritik Engelbert Humperdinck (1854–1921). Njegova sestra Adelheid je leta 1891 svojim otrokom napisala nekaj pesmic na temo pravljice o Janku in Metki. Teksti so bili Humperdincku tako všeč, da jih je najprej uglasbil, nato pa iz pravljice naredil pravo opero.

Trajanje predstave: 60 minut

APRIL

5. predstava abonmaja »Kekec«


nedelja, 15. 4., ob 17.00 - red KEKEC in izven


Milan Jesih po Andersenovi pravljici: CESARJEVA NOVA OBLAČILA

GOML - Gledališče za otroke in mlade Ljubljana

Režija: Milan Jesih

Glasba: Jerko Novak

Koreografija: Miha Lampič

Kostumografija: Barbara Stupica

Scenografija: Daniel Demšar

Glasbeniki: Jerko Novak, Aleš Rendla, Aleš Avbelj, Tadej Vasle, Miro Novak, Ana Novak, Meta Novak

Igrajo: Aljaž Jovanovič, Primož Forte, Tomislav Tomšič, Maja Martina Merljak, Andrej Murenc, Sandi Pavlin, Akira Hasegawa, Jan Bučar, Asja Kahrimanovič

 

 

»Kruha in iger«, so včasih kričale in zahtevale množice. In so bile igre. Krute in krvave. Kruha je bilo itak zmeraj bolj malo. (Kakšna med njimi pa kljub vsemu ne tako krvava, na primer tista o sužnju-gladiatorju, ki se je moral v areni pred množico gledalcev boriti z levom). Danes je Androlka zamenjal bik in njegov »boj« je že vnaprej odločen, saj proti toreadorju-levu ne more upati na čudež. Uf! To so igre, ki jih gledamo s kožo! Potem so igre, kjer so vprašanja in je kakšen odgovor in je tudi pot. Kot na primer tista o drugačnem račku. Ali pa tista o odgovornosti – do rože na primer. To so igre, za katere si je vredno in potrebno vzeti čas, igre, ki jih gledamo s srcem in dušo!

Naša igra govori in poje o oblekah – oblačilih, pa tudi o cesarju, ki se rad oblači. Preoblači. Nenehno. So namreč na svetu takšni ljudje. Ki to radi počnejo. Zelo radi. Veliko jih je. Kar razglejmo se kdaj malo naokrog. In so seveda tudi ljudje, ki se radi slačijo. A to je že druga, rahlo bolj zapletena zgodba. In so seveda tudi takšni, ki nimajo kaj obleči. Tudi teh je veliko. Zelo veliko. Zmeraj več. In tako je ta čudni krog sklenjen: zato ker je nekdo, ki se rad sleče in nekdo, ki se zelo rad obleče – je nujno tudi nekdo, ki je gol!!!

V naši igri je veliko za slišati in veliko za videti. Vendar pozor! Treba je slišati zadaj, pod besede in videti za slike. Treba je namreč znati slišati in znati gledati. In tako tudi sicer. V življenju. Zato je naša igra predvsem igra, ki jo gledamo z glavo!

Trajanje predstave: 50 minut


Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa!

DATUME PREDSTAV BOMO OBJAVLJALI SPROTI!


DRAGI ABONENTI, NE ZAMUDITE VPISA!

 

Spoštovani!

 

Ponovno smo na pragu sezone abonmajskega cikla »KOMEDIJA V NARODNEM DOMU«, ki nas razvedri in zabava ter nas tako vsaj za tistih nekaj uric oddalji od napornega vsakdana.

Upamo, da nam bo tudi letošnjo sezono uspelo ustreči vam, našim zvestim obiskovalcem ter tako, kot že leta doslej, zagotoviti salve smeha v dvorani Narodnega doma Maribor!

 

Ponovno pa pripravljamo abonma Kekec, ki bo postregel s pisano paleto predstav za naše najmlajše.

 

Veselimo se vašega obiska, hkrati pa se vam zahvaljujemo za vašo zvestobo.

Prisrčno vabljeni v novo sezono!

 

VPIS ZA LANSKE ABONENTE (sezona 2005/2006) bo potekal od ponedeljka, 25. septembra, pa vse do sobote, 14. oktobra, 2006!

Zaradi lažjega vpisa vas vljudno prosimo, da s seboj prinesete stare abonmajske kartice.

 

ZA NOVE ABONENTE pa bo vpis potekal od ponedeljka, 23. oktobra, do prve predstave, ki bo v mesecu novembru 2006.


ABONMAJSKI CIKEL »KOMEDIJA«

red »KOMEDIJA« (predstave bodo predvidoma ob ponedeljkih, ob 20.00)

red »ZELENI« (predstave bodo predvidoma ob torkih, ob 20.00)

red »NEDELJA« (predstave bodo večinoma ob nedeljah, ob 20.00)

red »MODRI« (predstave bodo predvidoma ob nedeljah, ob 20.00)

red »SOBOTA« (predstave bodo večinoma ob sobotah, ob 20.00)

red »POPOLDANSKI 1« (predstave bodo predvidoma ob nedeljah, ob 17.00)

red »POPOLDANSKI 2« (predstave bodo predvidoma ob nedeljah, ob 17.00)


ABONMAJSKI CIKEL ZA NAJMLAJŠE »KEKEC« (za otroke od 4. do 8. leta starosti)

Predstave bodo večinoma v nedeljo ob 17.00, v Veliki dvorani Narodnega doma Maribor.


CENIK

Abonma »KOMEDIJA«

Redna cena: 60 € (14.378,40 SIT)

Cena vstopnice za posamezno predstavo: 12,50 € (2995,50 SIT)

 

Dodatne ugodnosti, ki jih nudimo ob nakupu abonmajev »KOMEDIJA«:

-          10% popust za upokojence (potrebno je predložiti dokazilo)

-          študentje in dijaki – cena abonmajev 37,50 € (8986,50 SIT) ob predložitvi potrdila o šolanju ali fotokopije indeksa; popust subvencionira Študentska organizacija Univerze v Mariboru

POPUSTI SE NE SEŠTEVAJO!

 

Otroški abonma »KEKEC«

Cena: 25 € (5991,00 SIT)

Cena vstopnice za posamezno predstavo: 6,30 € (1509,73 SIT)


Ponudba predstav za abonmajska cikla »Mali oder« in»Pika« ni zadostna, zato smo ju primorani ukiniti.

Izpad predstav v abonmaju »Mali oder« bomo poskušali nadomestiti z lastno produkcijo in koprodukcijo, izpad Abonmaja »Pika« pa z organiziranimi predstavami za šole.

Želimo vam obilico zabave in smeha ter prijetnih trenutkov v druženju z nami!


OBROČNI NAČIN ODPLAČEVANJA ABONMAJEV!

Spoštovani abonenti!

Ob vpisu v abonmajski cikel vam ponujamo tudi obročni način odplačevanja in sicer preko trajnikov, ki jih abonenti lahko odprete na poslovnih bankah, kjer imate odprt svoj osebni bančni račun.

Abonma pa lahko poravnate tudi v enem znesku, takoj ob vpisu, z gotovino ali plačilno kartico.

Če se boste odločili za obročno plačilo (največ trije enaki obroki), vas vljudno prosimo, da se pred vpisom oz. obnovitvijo abonmaja najprej oglasite v poslovni banki, kjer imate odprt osebni račun in odprete trajnik za plačilo abonmaja (za 2. in 3. obrok).

S potrdilom o odprtju trajnika pa se nato oglasite pri nas in vpišete oziroma obnovite svoj abonma. Tako se bomo izognili morebitnim nesporazumom in zastojem pri samem vpisu abonmaja.

Pri obročnem odplačilu boste torej 1. obrok abonmaja poravnali takoj ob vpisu abonmaja na blagajni Narodnega doma Maribor, za 2. in 3. obrok pa boste pri svoji poslovni banki najprej odprli trajnik in ob vpisu abonmaja predložili potrdilo banke o odprtju trajnika.

Prosimo, da trajnik odprete pod naslednjimi pogoji:

- število obrokov : 2 (dva) obroka (2. in 3. obrok)

- zapadlost obrokov: 2. obrok - najkasneje do 30. 10. 2006, 3. obrok - najkasneje do 29. 12. 2006

- v korist: NARODNI DOM MARIBOR, Ulica kneza Koclja 9, Maribor

TRR št.: 01270-6030358416

Sklic na številko: 00 1600-2006-2007

Morebitna dodatna pojasnila v zvezi s plačevanjem abonmajev preko trajnikov lahko dobite na telefonskih številkah 02/229-4011, 02/229-4050, 02/229-4004, 02/229-4026.

Za vaše razumevanje in sodelovanje se vam iskreno zahvaljujemo!


INFORMACIJE IN PRODAJA VSTOPNIC:

Informacijska pisarna, kneza Koclja 9,

vsak delavnik od 9.00 do 17.00, v soboto od 10.00 do 12.00 ter uro pred vsako prireditvijo

Informacije po telefonu : (02) 229 40 11, 229 40 50, 040 744 122, 031 479 000

Teletekst RTVS: stran 460

Rezervacija vstopnic: info@nd-mb.si, prodaja@nd-mb.si