glasbeni september 2006

15. 9. do 30. 9. 2006


Generalni pokrovitelj          

Medijski pokrovitelji                 

Uradni prevoznik                 


 Programska knjižica Glasbenega septembra 2006 (pdf)


DEDIŠČINA TRADICIJE IN IZKUŠNJA SEDANJOSTI

 

Verjamem, da je spoštovanje umetniške ustvarjalnosti lastnega naroda za vsakogar in še posebej za nas, ki se ukvarjamo s kulturo, samo po sebi umevno. Vsi poznamo občutek sreče in ponosa, ko nekomu od naših uspe, nepozaben je občutek zadovoljstva, kadar nam je dano, da nekoga od naših na njegovi poti k uspehu podpremo, pa vendar se, vsaj kadar govorimo v univerzalni govorici glasbe, za frazami o podpiranju domačih umetnikov in pod krinko favoriziranja »domačega« neredko skrivata preračunljivost in utesnjevanje kriterijev, kot so kakovost, kreativnost, inovativnost, prepričljivost, privlačnost …

Če se ne želimo sprijazniti s puhlicami o podpori domačim umetnikom, kako naj potem odgovorimo na vprašanji, zakaj ima velika večina ustvarjalcev in poustvarjalcev na letošnjem festivalu slovensko osebno izkaznico in v čem je bistvo najnovejše glasbenoseptembrske bere?

Ob vsem spoštovanju do neminljivosti resničnih glasbenih umetnin je svojevrsten fenomen našega časa, da tako imenovano klasično glasbo najraje in najpogosteje slavi v obliki kulta velikega poustvarjalca, ki ga v mavzoleju slave obdajajo že zdavnaj preminuli veliki ustvarjalci.

Kadar se tega zavemo, je treba vsaj kdaj pa kdaj prestopiti lastne bregove in ujeti tok izven utečene struge. V prid ustvarjalnosti! In v prid ustvarjalcem, ki jih, kakor vse nas, določata prostor in čas, v katerem živimo – dediščina tradicije in izkušnja sedanjosti; interakcija sodobnih smernic ko gradimo katedralo, pa tudi sodobnih trendov, ko ji ob bok postavljamo bazar.

Šele ko se odločimo v prid ustvarjalnosti »zdaj in tukaj«, osmislimo svoje poslanstvo in vlogo domačega umetnika kot samo po sebi umevno.

Zato so vajeti letošnjega festivala v rokah domačih ustvarjalcev. Pri novih projektih s Karmino Šilec, z Bojanom Cvetrežnikom, Juretom Ivanušičem, Markom Vezoviškom ali Galom Gjurinom pa ne kaže računati samo na interakcijo med različnimi glasbenimi svetovi, marveč tudi na sozvočje različnih umetniških žanrov. In tako s karavano domačih skladateljev, aranžerjev in interpretov, prihajajo še domači besedilopisci, oblikovalci giba, svetlobe in zvoka.

Dediščina tradicije in izkušnja sedanjosti je obenem tudi osrednja tema koncertov, ki ne sodijo v sklop avtorske festivalske produkcije. Tudi tukaj utripa kreativnost v različnih kontekstih in z izvajalci, kot so Milko Lazar in Bojan Gorišek, Branimir in Zora Slokar ter Gérard Caussé in Frank Braley.

 

Brigita Pavlič

vodja Koncertne poslovalnice Narodnega doma Maribor


petek, 15. 9., ob 19.30, dvorana Union, Maribor

 

DRUM CAFÉ

SVEČANA OTVORITEV FESTIVALA

premierna uprizoritev lastne festivalske produkcije, avtorskega projekta KARMINE ŠILEC

 

Pokrovitelj koncerta:

 

 

 

KARMINA ŠILEC – avtorica projekta in dirigentka

 

Etnična vokalna zasedba CARMINA SLOVENICA

Eder Simona, Pavalec Martina, Stegne Nadja, Šegula Ula, Celcer Marija, Kušar Lucija, Pavokovič Maša, Bohinc Maja, Harc Ida, Pušnik Barbara, Stubičar Nastja, Bernarda Ferlež, Grahovac Sandra, Kaube Zala, Vantur Jasna, Koren Natalija, Struc Nežka, Čoh Nuša, Kocbek Mateja, Huremovič Larisa, Krajnc Mateja, Kovačič Eneja, Jurtela Kaja, Katja Lipovača, Leyla Al Shamary

 

SToP Slovenski tolkalni projekt (Dejan Tamše, Damir Korošec, Davor Plamberger, Franci Krevh) – tolkala

NINO MUREŠKIČ in skupina JAM-BASHI (Tadej Furlan, Andrej Hrvatin, Damir Mazrek) – tolkala

VASKO ATANASOVSKI – pihala

JANEZ DOVČ – harmonika, kontrabas

Ansambel KEBATAOLA (Ula Šegula, Nadja Stegne, Zvezdana Novakovič, Kaja Jurtela, Mateja Krajnc, Eva Bračič) – glasovi in tolkala

ZVEZDANA NOVAKOVIČ in EVA BRAČIČ – etno vokal

SANDRA GRAHOVAC, KATJA LIPOVAČA in NEŽKA STRUC - avtentični glasovi

DARKO ROŠKER – tuba

JASNA VANTUR – čelesta

NADJA STEGNE - violina

MARINA GUMZI - pripovedovalka

 

Oblikovalec svetlobe: DAVID OREŠIČ

Oblikovalec zvoka: DANILO ŽENKO

 

Spored:

Pojemajoča luč

Pavkaste pesmi

                        Dve beli grlici

                        Sji olwätt

                         Ženska ima dolge lase

Pred starimi materami

Navpične misli

Klic dežju

Oj, momčeto

Ljubovni raboti

 

Glasovi in tolkala so človekovo prvo in najmočnejše glasbeno izrazno sredstvo v vseh obdobjih in civilizacijah. Od nekdaj spremljajo vse pomembne dogodke človekovega življenja: življenjske prehode (rojstvo, iniciacija, smrt), religiozne rituale – tako v tradicionalnih kot v svetovnih religijah, družabna srečanja, meditacije, vojne pohode … Projekt Drum Café prinaša svež izbor glasbe za vokale in tolkala. Repertoar je zelo raznolik, obarvan z etničnim vzdušjem evropskega severa in juga, v značilnih vokalnih tehnikah. Program oblikujejo skladbe od ukrajinskega etničnega solo glasu in kvarteta tolkal, švedskega etno dueta in timpanov do sklopa obdelav viguroznih južnoevropskih ljudskih napevov. Sooblikujejo pa ga avantgardne kompozicije komorne glasbe za glasove in zasedbo tolkalnih instrumentov. Vez med vokalnim ustvarjanjem in uporabo tolkal je izziv tudi mnogim sodobnim avtorjem, zato njihova dela ustvarjajo zanimiv kontrapunkt skladbam, ki temeljijo na ljudskem izročilu. (Karmina Šilec)

 


sobota, 16. 9., ob 19.30, Kulturni dom Slovenj Gradec

 

DRUM CAFÉ

 

ponovitev avtorskega projekta Karmine Šilec

 

Pokrovitelj koncerta:


torek, 19. 9., ob 19.30, dvorana Union, Maribor

 

V DRUŽBI SVETOVNIH MOJSTROV

GÉRARD CAUSSÉ – viola

FRANK BRALEY – klavir

 

Pokrovitelj koncerta:

 

 

 

Spored:

JOHANN NEPOMUK HUMMEL: Fantazija za violo in klavir v g-molu

DMITRIJ ŠOSTAKOVIČ: Sonata za violo in klavir v C-duru op. 147

Moderato

Allegretto

Adagio

***

MATIJA TOMC: Elegija za violo in klavir

Poco sostenuto

Più mosso, quasi allegretto

Poco sostenuto

BENJAMIN BRITTEN: Lachrymae – refleksije na pesem Johna Dowlanda za violo in klavir op. 48

Lento

Allegretto molto comodo

Animato

Tranquillo

Allegro con moto

Largamente

Appassionato

Alla valse moderato

Allegro marcia

Lento

L'istesso tempo

A tempo semplice

ROBERT SCHUMANN: Märchenbilder – štiri skladbe za violo in klavir op. 113

Nicht schnell (Ne hitro)

Lebhaft (Živahno)

Rasch (Urno)

Mit melancholischem Ausdruck (Z melanholičnim izrazom)

 

Vodilni francoski violist Gérard Caussé velja za enega največjih umetnikov našega časa in za enega redkih violistov, naslednikov legendarnega Williama Primrosa, ki so uspeli znova povzdigniti violo v solistični instrument. Zato smo še posebej veseli, da je Caussé, ki slovi kot izjemen poznavalec glasbe 20. stoletja, sprejel povabilo za izvedbo dela slovenskega skladatelja. Po umetnikovem izboru bo izmed partitur slovenskih avtorjev, ki so pisali za violo in klavir, na Causséjevi violi Gasparo da Salo iz leta 1560 zazvenela tudi skladba Matije Tomca, tokrat ob boku skladateljev, kot so Hummel, Šostakovič, Schumann in Britten. Zvok viole bo potoval ob tipkah klavirja pod prsti virtuoznega pianista Franka Braleya, ki velja za mojstra zvočnih barv in izjemno čutnega ter prosvetljenega pianista. Z zmago na pomembnem in edinstvenem belgijskem tekmovanju Queen Elizabeth si je v letu 1991 pridobil sloves glasbenika, ki so mu odprta vrata najbolj elitnih koncertnih dvoran po vsem svetu.


petek, 22. 9., ob 19.30, dvorana Union, Maribor

 

GORIŠEK LAZAR

2 KLAVIRJA

BOJAN GORIŠEK – klavir

MILKO LAZAR – klavir

Pokrovitelj koncerta:

 

 

Spored:

MILKO LAZAR: Fantazija v stilu (za dva klavirja)

MILKO LAZAR: Štefbet trilogija št. 1 (za dva klavirja)

Marš

Dvojka

Trojka

MILKO LAZAR: Štefbet trilogija št. 2 (za dva klavirja)

Bilo je nekoč

Izgubljena knjiga

Passacaglia

MILKO LAZAR: Štefbet trilogija št. 3 (za dva klavirja)

Jelen na begu

Insert

Remix 2

MAURICE RAVEL: Bolero (za dva klavirja)

 

Klavirski duo GORIŠEK – LAZAR združuje dva izjemna slovenska glasbenika, oba tudi nagrajenca Prešernovega sklada: Bojana Goriška, vodilnega slovenskega pianista na področju sodobne klavirske literature, ter Milka Lazarja, enega naših najbolj vsestranskih glasbenikov (skladatelja, pianista, čembalista, saksofonista in jazzista). Njuna glasba je zmes sodobne komorne glasbe, improvizacije in jazza, večinoma pa jo prav za to zasedbo piše Milko Lazar. Bojan Gorišek je »izoblikovana glasbena osebnost z izostrenim čutom za estetiko in veliko potrebo po odkrivanju globljega, zastrtega, mističnega«. Mednarodni sloves si je pridobil s svojim posnetkom celotnega klavirskega opusa Erica Satieja za Blaricum Music Group, ki je ocenjen za enega najboljših posnetkov vseh časov. Mariborčan Milko Lazar redno sodeluje z Big Bandom RTV Slovenija kot solist na prvem altsaksofonu, udejstvuje se kot dirigent in skladatelj za različne komorne zasedbe ter orkestre in je interpret baročne glasbe na čembalu. Njegova zadnja klasična dela so glasbeniki izvajali po vsej Evropi in ameriških centrih, kot je npr. Carnegie Hall v New Yorku. Njun koncert bo v veliki meri obarvan s skladbami Milka Lazarja, s katerimi sta pred kratkim navdušila tudi številno občinstvo v New Yorku!


MLADI NA GLASBENEM SEPTEMBRU

DELAVNICE KOMPOZICIJE, IMPROVIZACIJE IN SKUPINSKE IGRE ZA DIJAKE GLASBENIH ŠOL

GAL GJURIN – vodja delavnic

 

sobota, 23. 9., od 10.00 do 13.00, dvorana Union, Maribor

nedelja, 24. 9., od 10.00 do 13.00, dvorana Union, Maribor

DELAVNICE KOMPOZICIJE, IMPROVIZACIJE IN SKUPINSKE IGRE ZA DIJAKE GLASBENIH ŠOL

Vstop prost!

 

ponedeljek, 25. 9., od 10.00 do 13.00, dvorana Union, Maribor

DELAVNICE KOMPOZICIJE, IMPROVIZACIJE IN SKUPINSKE IGRE ZA DIJAKE GLASBENIH ŠOL

Vstop prost!

 

ponedeljek, 25. 9., do 13.00 dalje, dvorana Union, Maribor

JAVNA PREDSTAVITEV DELAVNIČNEGA USTVARJANJA

Vstop prost!

 

Pokrovitelj delavnic:

Donator:

 

 

Glasbene delavnice v okviru Glasbenega septembra 2006 bodo posvečene kompoziciji in predvsem skladanju v okviru same delavnice, improvizaciji in skupinski igri znotraj določenih kompozicijskih kontekstov. Šlo bo za večji kolektiv – orkester tridesetih mladih glasbenikov, ki jih tovrstni aspekti glasbe zanimajo, hkrati pa se bomo dotaknili tako osnovnih improvizacijskih principov in razmišljanj kot tudi glasbeno teoretskih vidikov, ki nam pri improvizaciji pomagajo (melodija: harmonija: ritem). Po tridnevnem trdem delu bo sledil zaključni koncert orkestra, ki ga bodo sestavljali udeleženci vseh delavnic. Mladi glasbeni navdušenci naj s seboj prinesejo svoj inštrument, notni zvezek, pisalo in predvsem veliko dobre volje. Delavnice bo vodil ljubljanski skladatelj, instrumentalist in literat Gal Gjurin (Gal in Galeristi, Olivija, Projekt Mesto, BAST). (Gal Gjurin)

 

Glasbene delavnice so brezplačne ter namenjene dijakom srednjih glasbenih šol.

 

PRIJAVE NA GLASBENE DELAVNICE SPREJEMAMO PISNO DO 20. 9. 2006, IN SICER NA:

elektronski naslov: kp@nd-mb.si

ali po pošti na naslov:

Koncertna poslovalnica Narodnega doma Maribor

PRIJAVA ZA GLASBENE DELAVNICE GLASBENEGA SEPTEMBRA

Kneza Koclja 9

2000 Maribor

 

ŠTEVILO SODELUJOČIH JE OMEJENO.


ponedeljek, 25. 9., ob 18.00, dvorana Union, Maribor

 

GLASBENI SEPTEMBER ZA MLADE

OD TIŠINE DO GLASBE

Koncert za anekdoto in klavir

premierna uprizoritev lastne festivalske produkcije, avtorskega projekta JURETA IVANUŠIČA in MARKA VEZOVIŠKA

Nastopa: JURE IVANUŠIČ

Pokrovitelj koncerta:

Donator:

 

 

Kaj je bilo prej: kura ali jajce? Tišina ali glasba? V predstavi OD TIŠINE DO GLASBE nas dramski igralec in pianist Jure Ivanušič v sproščenem enournem nastopu na zanimiv in privlačen način, z anekdotami in s šalami, popelje skozi zgodovino in fenomen glasbe v vsej njeni raznovrstnosti. V svojem ilustrativnem, duhovitem, a vendar strokovno verodostojnem, virtuoznem ter tematsko in žanrsko bogatem nastopu se mojstrsko prelevi iz ene glasbeno relevantne vloge v drugo; od pianista do pevca, od skladatelja do dirigenta, od muzikologa do glasbenega kritika. Dotakne se zgodovine in razvoja glasbe, komponiranja, glasbenih posebnosti, celo plagiatov in anekdot, podkrepljenih s primeri iz prakse, pa tudi konzumiranja glasbe, navad in razvad, vse od bonbona do bontona, od uverture do aplavza. Občinstvo popelje od kamene dobe do Rolling Stonesov, od klasike do moderne, od jazza do popa, od popevke do šansona.

(Marko Vezovišek)

 

Koncert oziroma učna ura je namenjena osnovnošolcem in srednješolcem.

 

PROJEKT BOMO PONAVLJALI V OKVIRU "LETA KULTURE V ŠOLI" 15. 11. ter 15. 12. 2006 ob 11.00 v Dvorani Union.

Možen je odkup predstave za posamezne šole po dogovoru.


sreda, 27. 9., ob 20.30, Stolna cerkev, Maribor

OD RENESANSE DO SODOBNOSTI

 

ZORA SLOKAR – rog

BRANIMIR SLOKAR – pozavna

KLEMENS SCHNORR – orgle

Pokrovitelj koncerta:

 

  

 

Spored:

ANTONIO VALENTE: Lo Ballo dell'Intorcia za rog v E-duru, pozavno in orgle

PETRONIO FRANCESCHINI: Sonata za rog, pozavno in orgle v D-duru

Grave

Allegro

Adagio

Allegro

ROBERT SCHUMANN: Dve skladbi v obliki kanona

Mit innigem Ausdruck, op. 56/2

Innig, op. 56/4

HANNES MEYER: Sonata za pozavno in orgle v c-molu po motivih G. B. Pergolesija

Adagio

Allegro stregato

Largo lacrimante

Marcia dei pifferai

CAMILLE SAINT-SAËNS: Romanca za rog ali violončelo v F-duru, op. 36

CAMILLE SAINT-SAËNS: Preludij in fuga v Es-duru, op. 99/3

ENRIQUE CRESPO: Fantazija za rog, pozavno in orgle

JEAN-FRANÇOIS MICHEL: »Andacht auf der Alm«  za rog, pozavno in orgle

 

V veliko čast nam je, da lahko že drugič v tem letu gostimo Branimirja Slokarja, izjemnega glasbenika, ki uživa sloves enega najboljših pozavnistov našega časa. Mariborčan, ki že vrsto let živi in ustvarja v tujini, se nam bo tokrat predstavil v družbi svoje hčere, Zore Slokar, na rogu. Zora je trenutno prva hornistka v orkestru Orchestra della Svizzera Italiana, kljub mladosti se ponaša s številnimi uspešnimi nastopi kot komorna glasbenica in solistka orkestrov širom po Evropi in tudi v Sloveniji še zdaleč ni več neznanka. Oba predstavnika glasbene družine Slokar bo na orglah spremljal priznani nemški organist Klemens Schnorr. V prijetnem ambientu Stolne cerkve bo tako zazvenela pestra in barvita paleta skladb od renesanse do sodobnosti.


petek, 29. 9., ob 19.30, dvorana Union, Maribor

sobota, 30. 9., ob 19.30, dvorana Union, Maribor

 

SOBNA GLASNOST DANES

premierna uprizoritev lastne festivalske produkcije, avtorskega projekta BOJANA CVETREŽNIKA

 

SIMBOLIČNI ORKESTER GLASBENEGA SEPTEMBRA in TERRAFOLK

 

Pokrovitelj koncerta:

 

Sopokrovitelj koncerta:

 

 

SIMBOLIČNI ORKESTER GLASBENEGA SEPTEMBRA

Benjamin Ziervogel – I. violina

Saša Olenjuk – I. violina

Vesna Čobal – I. violina

Laura Zafred – I. violina, vokal

Raphael Kasprian – II. violina

Božena Angelova – II. violina

Mojca Križnič – II. violina

Polona Udovič – II. violina, vokal

JAMirko - II. violina

Manfred Plessl – viola

Una Palliser – viola

Klemen Bračko – viola

Thomas Wiesflecker – violončelo

Gorazd Strlič – violončelo

Rina Kaçinari – violončelo

Darko Kovačič – kontrabas

Piero Malkoč – kontrabas

Matej Hotko – kontrabas, bas kitara

Mateja Kremljak – flavta

Sašo Vollmaier – klavir

Grega Gorenšek – marimba, tolkala

Andrej Pekarovič – kitara

Luka Vehar – kitara

Nino Mureškič – tolkala

Borut Kržišnik – glasnost

JAMirko - klaviature

 

TERRAFOLK

Bojan Cv – violina, mandolina, kontrabas

Danijel Černe - Mystica – akustična, električna kitara

Marko Hatlak – harmonika, tolkala, glas

Janez Dovč – harmonika, kontrabas

 

IZIDOR LEITINGER dirigent

 

Gostje:

ANJA BUKOVEC – violina

BOŠTJAN GOMBAČ – piščali

KATHRYN HOSKING – vokal

KLASICK (Igor Vičentič, Mirko Vičentič, DJ Piere)

UNA PALLISER – violina, vokal

 

Oblikovalec zvoka: DANILO ŽENKO

 

Spored:

Bojan Cv, Danijel Černe – Mystica, Izidor Leitinger, Borut Kržišnik, Miloš Simič, Marko Hatlak, Janez Dovč In Una Palliser, Mitja Vrhovnik – Smrekar, Lojze Krajnčan, Neža Buh – Neisha, Sašo Vollmaier, Klasick, Andrej Pekarovič, Luka Vehar

 

V času brez vidnejših pripomočkov za dodajanje decibelov glasnosti zvoka je nastal izraz komorna glasba – sobna glasba; glasba je bila pisana naravni akustiki primerno. Solo tihega instrumenta je zmeraj pomenil umik forte spremljave orkestra; ozvočeno in akustično izvajanje s svojim izrazom vsako po svoje dodajata šarm glasbi. Predstavljajmo si klasičnega skladatelja, ki svoj posnetek predvaja na glavnem trgu najbližjega velemesta, DJ pa si omisli sobno zasedbo in pozabi uporabiti elektriko. Glasnost koncerta bo preizkušala meje zmožnosti in izrazne možnosti tokratne akustične sobe – Unionske dvorane. Koncert je beg pred uniformiranostjo zvoka, vračanje pulza v sobno glasbo, legalizacija popa. Razdeljen je na tri stavke: (1) za pričakujoče, (2) pisana glasba, (3) doba za sprostitev, vprašanje in pomilostitev. Scenarij in režija koncerta sta narejena za koncerta 29. in 30. septembra 2006; lokacija – Unionska dvorana; publika – tradicionalna publika festivala ‘Glasbeni september’ in publika Terrafolka. V drugem času in prostoru se identičen scenarij ne more ponoviti z enakim sporočilom. (Bojan Cv)


POKROVITELJI:

 

 

 

 

 

 

 

 

  


DONATORJI:

EXIM ZTP d.o.o.

NOVA LJUBLJANSKA BANKA

CITY MB d.o.o.

NTU d.d.

HENKEL SLOVENIJA

RTI d.o.o.


CENIK VSTOPNIC GLASBENI SEPTEMBER 2006

 

POSAMEZNA VSTOPNICA:                                           3.000 SIT (12,51 €)

Za koncert 15. septembra (otvoritveni koncert),

ter koncerta 29. in 30. septembra:                                   3.500 SIT (14,60 €)

Koncert 25. septembra ob 18. uri:                                       800 SIT (3,33 €)

 

POSAMEZNA VSTOPNICA ZA

MLADINO IN UPOKOJENCE:                                         2.000 SIT (8,34 €)

Za koncert 15. septembra (otvoritveni koncert),

ter koncerta 29. in 30. septembra:                                   2.500 SIT (10,43 €)

 

POPUSTI ZA SKUPINE

Skupine nad 10 oseb imajo ob nakupu vstopnic 20% popust!

 

IMETNIKI ABONMAJEV KONCERTNE SEZONE 2006/2007 IMAJO NASLEDNJI POPUST:

– imetnikom enega abonmaja koncertne sezone 2006/2007 nudimo 20-% popust pri nakupu vstopnic za koncerte mednarodnega festivala komorne glasbe Glasbeni september 2006 ter 50-% popust pri nakupu vstopnice za obisk koncerta Gérarda Causséja (viola) in Franka Braleya (klavir) 19. septembra 2006,

– imetnikom dveh ali treh abonmajev koncertne sezone 2006/2007  nudimo 40-% popust pri nakupu vstopnic za koncerte mednarodnega festivala komorne glasbe Glasbeni september 2006 ter podelimo brezplačno vstopnico za obisk koncerta Gérarda Causséja (viola) in Franka Braleya (klavir) 19. septembra 2006.

Kartica VAŠ IZBOR

Nakup kartice VAŠ IZBOR je namenjen vsem tistim, ki se ne želijo odločiti za posamezni abonma in raje izbirajo abonmajske koncerte, ki bi jih želeli obiskati. Ob tem lahko uveljavljate poseben popust glede na višino vplačanega zneska:

10-% popust ob vplačilu 12.000 SIT (50,08 €) in 20-% popust ob vplačilu 25.000 SIT (104,33 €).

– Izbirate lahko med abonmajskimi koncerti vseh treh koncertnih ciklov ter koncerti mednarodnega festivala komorne glasbe Glasbeni september 2006.

– Pri dvigu vsake vstopnice vam Narodni dom Maribor priznava popust na redno ceno vstopnice.

– Stanje dobroimetja na vaši kartici se vam ob nakupu zmanjša za ceno predstave s priznanim popustom.

– Dobroimetje na kartici lahko obnovite tudi med letom in ga prenesete v naslednjo sezono.

– Imetniki kartice lahko dvignejo tudi več vstopnic hkrati.

 

DARILNI BONI

Pripravili vam bomo posebne darilne bone, saj je lahko koncertna vstopnica zelo lepo in izvirno darilo. Vrednost darilnega bona je 1.000 SIT(4,18 €)  in velja kot plačilno sredstvo.

 

Vstopnice ZADNJI HIP

10 minut pred pričetkom koncerta lahko kupite vstopnice po znižani ceni, in sicer za samo 1000 SIT (4,18 €), če so v dvorani še prosti sedeži.

 

UDELEŽBA NA GLASBENIH DELAVNICAH ZA DIJAKE SREDNJI GLASBENIH ŠOL 23., 24. IN 25. SEPTEMBRA JE BREZPLAČNA, POGOJI ZA PRIJAVO SO OBJAVLJENI NA SPLETNI STRANI.


Informacije in prodaja vstopnic:

Kulturno-prireditveni center Narodni dom Maribor, Kneza Koclja 9, 2000 Maribor

Ob delavnikih od 9. do 17. ure, ob sobotah od 10. do 12. ure

tel.: +386(0)2 229 40 11, +386(0)2 229 40 50, +386(0)31 479 000, +386(0)40 744 122

Koncertna poslovalnica: +386(0)2 229 40 07, +386(0)2 229 40 25

info@nd-mb.si